Mammut (1424 producten)

Dames Relax Down -2C slaapzak Heren Girun Low GTX Schoenen Tubular Sling 16.0 bandslinge Mini Biner Wall Kinderen Mammut Pofzak Tubular Sling 16.0 bandslinge Boulder Brush Micro gripborstel Chalk Ball 2 x 40g Mini Workhorse Keylock L Karabiner Cord POS Prusik Cord POS Prusik Contact sling 8.0 Dyneema Liquid Chalk Crag HMS Screw Gate karabiner Smarter Add On Merino hoofdband Merino hoofdband Merino tubesjaal Snow Hoofdband Smart 2.0 Zekerapparaat 4 Slide klimgordel 4 Slide klimgordel Barryvox Lawinepieper Barryvox Package LVS-Set Flip Removable Airbag 3.0 Lawine airbag Light Removable 30 Lawine airbag Light Protection 30 Lawine airbag Dames Girun Low GTX Schoenen Chalk Powder Crocodile sling 13.0 Heren Mountain T-Shirt Mini Classic Keylock S Karabiner Contact sling 8.0 Dyneema Tubular Sling 16.0 bandslinge Cord POS Prusik Belay Sling 19.0 standplaatssling Belay Sling 19.0 standplaatssling Helmet Holder helmbevestiging Add-on Pocket Classic Screwgate karabiner Gym Basic Chalk Bag Classic Bumbag 1 heuptas Sender Keylock Klimset Heren Seile T-shirt Drybag Light 5 packsack Stretch handschoenen Merino hoofdband Fleece Muts Tweak Hoofdband Tweak Hoofdband Sublime Muts Sublime Muts Snow Hoofdband Snow Hoofdband Cotton Liner EMT katoenen voering Alpine broekriem Dames Roseg Muts Dames Snow Muts Dames Snow Muts Rope Bag LMNT
Toen Kaspar Tanner een kleine touwfabriek opende in Dintikon, een klein dorpje in de buurt van het meer van Hallwil in Zwitserland, na het voltooien van zijn leertijd in 1862, had hij waarschijnlijk niet kunnen vermoeden wat dit bedrijf ooit zou worden. Enkele decennia later kreeg het bedrijf een naam: Mammut. Wat in 2018 begon als een kleine touwfabriek, is een wereldwijde outdoorgroep met een omzet van bijna 254 miljoen Zwitserse frank (ongeveer 227 miljoen euro). Vandaag de dag maakt het bedrijf nog steeds touw. Wat meer dan 150 jaar geleden aan het begin van de geschiedenis van het bedrijf stond, is vandaag nog steeds een van de kerncompetenties van het bedrijf.

Het Mammut logo


In 1943 kreeg het bedrijf het logo en de naam die we nu kennen: Mammut. Vanaf dat moment stond het oerbehaarde dier met de slurf voor de robuustheid van de producten. Vanaf de jaren vijftig was Mammut betrokken bij het revolutioneren van berg- en klimtouwen. Want in 1952 kwam het eerste touw van nylongaren op de markt, een materiaal dat veel scheurvaster en veiliger was dan zijn voorgangers. Ruim tien jaar later, in 1964, was het Mammut Dynamic klimtouw het eerste enkeltouw dat ooit werd gecertificeerd door de Union Internationale des Associations d'Alpinisme (UIAA).

Sindsdien is er veel gebeurd in de wereld van touwen. Intussen zijn ze nog robuuster geworden en aangepast voor speciale toepassingsgebieden. Maar één ding is ook hetzelfde gebleven: Mammut maakt nog steeds berg- en klimtouwen die tot de beste behoren die er op de markt te vinden zijn. En Mammut produceert deze touwen nog steeds in Zwitserland. De "Seilerei" bevindt zich nu in Seon, waar sinds 1992 het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd.


Van touwfabriek tot outdoor bedrijf


De term "touwfabriek" past niet meer in twee opzichten: aan de ene kant heeft de touwproductie van vandaag weinig te maken met die van 1862. Klimtouwen zijn tegenwoordig hightech producten die worden vervaardigd met behulp van complexe processen. En aan de andere kant past de naam niet meer bij het aanbod van het bedrijf. Want sinds de jaren 70 heeft Mammut haar assortiment continu uitgebreid; er waren ook regenjassen, regenbroeken, softshellbroeken, fleecevesten, rugzakken en karabijnhaken. Vanaf de millenniumwisseling bracht de overname van Ajungilak en Raichle expertise in slaapzakken, isolatie en dons en schoenen naar het bedrijf. Het assortiment omvat nu het volledige assortiment touwen, bergsportkleding en hardwaren voor alle soorten bergbeklimmers.


"...meer dan 150 jaar thuis in bergbeklimmen..."


Mammut heeft de afgelopen jaren vooral de aandacht getrokken door twee ontwikkelingen. Ten eerste door spectaculaire activiteiten, zoals de lichtinstallatie ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de eerste beklimming van de Matterhorn. Tegelijkertijd verwijst Mammut naar zijn eigen geschiedenis. Omdat het bedrijf tegelijkertijd werd opgericht.

De afgelopen jaren trok het bedrijf de aandacht met spectaculaire campagnes, zoals het Biggest Peak Project in History 150 Peaks. 150 touwteams beklommen 150 toppen in 15 maanden. Het resultaat waren indrukwekkende foto's en verhalen, die tegelijkertijd onderstrepen waar het merk Mammut vandaag voor staat: voor de hoogste en meest betrouwbare kwaliteit in alle buitengebieden, of het nu gaat om hoge tochten, wandelen, skiën of klimmen.


Verantwoordelijkheid voor de buitenwereld


De tweede ontwikkeling is wat rustiger. Al zo'n tien jaar richt het bedrijf zich steeds meer op duurzaamheid. Het doel is duurzame, op waarde gerichte groei, niet op korte termijn winst. Het bedrijfsbeleid van de afgelopen jaren onderstreept dit: sinds 2008 is de touwproductie klimaatneutraal en wordt kleding gecontroleerd volgens de criteria van de Fair Wear Foundation. Sinds 2011 is het assortiment geleidelijk omgezet naar de Bluesign®-standaard, die strenge criteria stelt voor milieuvriendelijke productie. Daarnaast worden er hoge eisen gesteld aan dons (geen levend plukken en niet gedwongen voeren), de inzameling en recycling van afgedankte buitenapparatuur, het toegenomen gebruik van gerecyclede materialen en de vervanging van per- en polyfluorhoudende chemicaliën (PFC).


Waar staat het merk Mammut voor?


Dus wat krijg ik als ik vandaag Mammut-uitrusting koop? Een high-tech product dat is ontworpen voor gebruik buitenshuis met jarenlange ervaring. Mammut combineert de hoogste prestaties met de beste afwerking en een uitgekiende vormentaal. Het merk leeft voor de adrenaline op de bergwand, de snelheidsroes bij het freeriden en het geluksgevoel op de top. Met de expertise van meer dan 150 jaar extreme bergsport, creëert Mammut hardware, schoenen en kleding die de zwaarste omstandigheden trotseren - of het nu op de berg is, op de klimmuur of in stedelijke gebieden.

Het assortiment strekt zich uit van waterdichte jassen voor stadswandelingen tot klassieke ski-jassen tot de Nordwand-serie voor extreem gebruik, van nood hoofdlampen tot wandelschoenen en rugzakken voor alle eisen. De Ultimate Hoodie softshell jas is inmiddels een klassieker geworden. Evenals stijlvolle t-shirts of petten. Om nog maar te zwijgen van de touwen natuurlijk.


Kwaliteit laat geen compromissen toe


Bij alle producten staat één ding voorop: veiligheid. Het heeft invloed op alle kwaliteitseisen bij Mammut, want als een jas niet waterdicht zou zijn en de bergbeklimmer daardoor zou gaan bevriezen, zou het hem de kracht kunnen ontnemen om af te dalen. Het risico op ongevallen neemt toe. De eigen bergschool van het merk, de Mammut Alpine School, leert hoe de verkochte apparatuur moet worden gebruikt.

De komende jaren wordt het aanbod uitgebreid in de steeds populairder wordende sporten als freeride skiën en trailrunning. Zeker nu freeriden steeds meer alpine wordt, is dit segment belangrijk voor Mammut. En hopelijk komen er producten in de bewezen Mammut-kwaliteit beschikbaar.


Bij Bergzeit vind je het gehele Mammut assortiment:


Mammut producten bij Bergzeit