Rab (417 producten)

Heren Borealis jas Heren Borealis jas Heren Borealis jas Softflask Filament beanie Heren Borealis jas Heren Stance 3 Peaks T-shirt Heren Downpour Plus 2.0 jas Heren Forge T-shirt Heren Borealis Tour jas Heren Stance 3 Peaks T-shirt Ridge Raider Bivakzak Alpine Bivi Misfit 27 Rugzak Heren Stance Vintage T-shirt Depot 28 Rugzak Dames Microlight Alpine jas Dames Microlight Alpine jas Dames Microlight Alpine jas Depot 25 Rugzak Dames Ascent 500 Slaapzak Aeon ND 18 Rugzak Dames Ascent 700 Slaapzak Dames Solar 3 Slaapzak Heren Downpour Plus 2.0 jas Dames Borealis jas Dames Borealis jas Tensor 5 Rugzak Tensor 10 Rugzak Tensor 20 Rugzak Tensor 20 Rugzak Dames Filament Hooded Vest Dames Obtuse Broek Dames Obtuse Broek Heren Axis handschoenen Heren Torque broek Heren Stance Logo T-Shirt Tensor 15 Rugzak Tensor 15 Rugzak Tensor 15 Rugzak Heren Vapour Rise Handschoenen Trucker Masters Cap Group Shelter 2 Bothy Dames Ascendor AS Broek Dames Xenon 2.0 Jas Rab Logo muts Rab Logo muts Rab Logo muts Knitted Logo Hoofdband Dames Lineal Tanktop Kangri GTX gamasche Kangri GTX gamasche Ark Bivi Ark Bivi Double Heren Talus Active Short Dames Forge longsleeve Heren Muztag GTX gamasche Dames Forge 160 Handschoenen Dames Muztag GTX gamasche Dames Cirrus Bodywarmer
Het was voor de oprichter van het bedrijf, Rab Carrington, al vroeg duidelijk dat hij producten wilde ontwerpen "voor de meest extreme omstandigheden ter wereld", zoals het bedrijf op zijn website stelt. Carrington heeft het hier niet toevallig over, aangezien hij zelf een ervaren expeditie-bergbeklimmer is. De echte Schot uit Glasgow is een alpinistisch allround talent met beklimmingen in vele berggebieden wereldwijd tot achtduizenders zoals Nuptse en Makalu. Het bedrijf Rab weet precies in welke hoek van de bergsport zijn wortels liggen en waar zijn producten worden gebruikt.


Van slaapzakfabrikant tot expeditie-outfitter


Rab begon in 1981 met slaapzakken, groeide in de loop der jaren gestaag en werd synoniem voor hoogwaardige en duurzame donsproducten die zich op talloze expedities hebben bewezen. In een interview met de British Mountaineering Council (BMC), waarvan hij tot 2012 voorzitter was, zei Carrington over het begin van Rab: "Het ontwerpen van apparatuur was het enige wat ik echt deed. Ik werk overdag op bouwplaatsen en zit in 's Avonds zat ik op zolder slaapzakken te naaien.” Die hij vervolgens zelf op de proef stelde tijdens zijn tochten in Patagonië, de Himalaya en de Dolomieten.

De missie van Rab is om iedereen te enthousiasmeren voor klimmen en hen uit te rusten voor elk avontuur. Er zit veel kennis, zorg en emotie in de producten. Ze zijn ontworpen om hun eigenaar ultieme vrijheid, bescherming en comfort te geven in de bergen. Oprichter Rab Carrington zag zijn kerncompetentie in hoogwaardige, lichte en bijzonder duurzame producten.

Tot op de dag van vandaag vervaardigt Rab in Somercotes, Engeland, robuuste apparatuur voor ervaren bergliefhebbers, die een optimale functionaliteit garandeert, zelfs in ongunstige weersomstandigheden in extreme omgevingen. "Je kunt hard klimmen als je het hele jaar door klimt", zei Carrington in het BMC-interview - en beschreef tegelijkertijd het toepassingsgebied van zijn producten.

Rab is altijd trouw gebleven aan zijn principes en vandaag, met "The Mountain People" en #WeAreRab, richt het zich op de mensen en verhalen die het merk definiëren met hun ongetemde passie voor bergen - van de eerste trek op de rots tot de hoogste top.


Lichtgewicht en krachtig: Rab donsproducten


Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn topprioriteiten voor alle Rab-producten - en toch hoeft u niet al te diep in uw portemonnee te graven. Centraal Oost-Europees dons - momenteel afkomstig uit Duitsland, Polen en Oekraïne - wordt gebruikt in de donsjacks en slaapzakken. Rab garandeert dat er geen levend geplukt wordt. De verwarmende veren worden geleverd door de European Down and Feather Association (EDFA) en gecertificeerd door het International Down and Feather Laboratory (IDFL). Het gebruikte dons is nu gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard (RDS), of P.U.R.E. gerecycled dons gebruikt.

Rab heeft echter ook buiten dons naam gemaakt - dus Primaloft®- en Polartec® Alpha-producten zijn nu ook in het assortiment te vinden. De Engelsen vertrouwen ook op Polartec® Powerstretch als verwarmende onder- en tussenlaag, bijvoorbeeld in functionele onderbroeken.


Uitrusting voor expeditie


De donzen slaapzakken van Rab kenmerken zich vooral door hun lage gewicht en duurzaamheid, een segment waarin het bedrijf inmiddels kan terugkijken op bijna 40 jaar ervaring. De slaapzakken bieden alles wat je van een echte alpenslaapzak mag verwachten: optimale thermische prestaties, een laag gewicht en een kleine pakmaat. Afhankelijk van de productserie garandeert een waterafstotende buitenstof ook droge omstandigheden als je een nacht in de open lucht moet bivakkeren.

Ook de expeditietenten uit de Latok serie hebben unieke eigenschappen. De interne stokken zorgen voor een enorme stabiliteit en de enkelwandige tenten gebruiken een waterdicht maar dampdoorlatend membraan als buitenmateriaal.

In alpine omstandigheden is een te hoge luchtvochtigheid door condensatie dus uitgesloten. Net als bij de slaapzakken zijn de verpakkingsgrootte en het gewicht extreem laag.


Rab bij Bergzeit


Bergzeit heeft echte Rab lekkernijen in de aanbieding. Deze omvatten de Kaon Jacket, een lichtgewicht hybride donsjack dat hoogwaardige 800 cuin ganzendons combineert met rekbare delen van Pertex® Quantum Air-materiaal onder de armen. Deze jas is de perfecte metgezel voor alpine klimmen en veeleisende bergtochten. De Neutrino 600 donsslaapzak is ideaal voor optimale warmte op koude nachten in de open lucht. Deze lichte en zeer warme slaapzak toont Rab's decennialange ervaring in slaapzakontwikkeling. Als je een bijzonder lichtgewicht en toch warme metgezel wilt, moet je de Microlight Alpine-jas eens van dichterbij bekijken. De jas weegt slechts 445 gram met een vulling van 750 cuin in maat L. Ook is hij voorzien van P.U.R.E. gevuld met gerecycled dons en gemaakt van gerecyclede materialen.

Bergzeit materiaalexpert Sebastian: "Bij Rab zijn gewicht en compromisloze functie duidelijk belangrijk. Alleen de hoogste kwaliteit dons en eersteklas materialen worden gebruikt. De ontwerpen en gedetailleerde oplossingen zijn ook zeer complex en garanderen hoge thermische prestaties. De sneden zijn meer alpine en hebben weinig maar nuttige details".

Hier vind je alle Rab producten bij Bergzeit.