Vaude (2242 producten)

Performance Rain Suit Dames Posta Wielertrui Heren Rezzalo Hoodie Vest Heren Rezzalo Hoodie Vest Steekgesp 20 mm Dual Adjust Steekgesp 25 mm Dual Adjust Kinderen Linell II Hoed Bike Bottle Organic drinkfles Bike Bottle Organic drinkfles Cassons hoofdband Cassons hoofdband Cassons hoofdband Softshellcap Bike muts Logo pet Cassons Merino hoofdband Melbu IV Muts Besseg Muts Manukau Muts Limford II Muts Dames TVL Comrus STX Schoenen Dames Rezzalo Hoodie Vest Dames Rezzalo Hoodie Vest Heren Devoro Jas Heren Liri Fleece Vest Dames Liri Hoodie Vest Bike drinkfles Kinderen Pulex Pinguin bivakmuts Kinderen Knitted IV Muts Dames UBN Redmont Schoenen Shoecover Pallas III overschoenen Heren Hiking Backpack poncho Bike Short sokken Dames Monviso Insulation Jas Tanka koordstopper Steekgesp 15 mm Single Adjust Steekgesp 20 mm Dual Adjust Steekgesp 25 mm Dual Adjust Chest Belt Alpine 15 mm borstgordel Kinderen Linell II Hoed Kinderen Linell II Hoed Pro Lite Bike houder voor drinkfles Bike Bottle Organic drinkfles Set van 6 18 cm haringen Regenbescherming zadel Mat Repair Kit Kinderen Raincover helmovertrek Heren Helm Regenhoes Jackpot Heuptas Bike Bivakmuts Luminum helmregenovertrek Cassons hoofdband Cassons hoofdband Regenhoes voor rugzakken 15-30 l Manukau Handschoenen Cuba Libre cap Kinderen Cornua III Muts Melbu IV Muts Valgadena II Muts Besseg Muts
Het begon allemaal heel klein bij Vaude: in 1974 als eenmansbedrijf in een oude hopschuur in Untereisenbach, Schwaben. Daar friemelde Albrecht von Dewitz met rugzakken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met 500 medewerkers en is het als een van de weinige bedrijven in de outdoorbranche geen onderdeel van een beursgenoteerde groep maar nog wel in familiebezit.

von Dewitz - v.D. - Vaude


Vaude, vreemde merknaam, zou je in eerste instantie denken. Dit is slechts een variant op de initialen van de oprichter van het bedrijf Albrecht von Dewitz. Van v. D. werd gewoon de fonetische VauDe. Maar ook al heeft Albrecht von Dewitz zich inmiddels uit het bedrijf teruggetrokken (en beheert de zaak bij Edelrid in "pensionering"), de afkorting Vaude is nog steeds correct: intussen runt de dochter Antje von Dewitz het familiebedrijf. Het hoofdkantoor staat al meer dan 35 jaar in Obereisenbach bij Tettnang bij het Bodenmeer. En ondanks alle omvang en al het succes is het bedrijf daar nog steeds geworteld. Een kleine anekdote illustreert dit: toen het familie-buitenzwembad in Obereisenbach in 2006 moest worden gesloten, sprong Vaude in als exploitant.


Vaude heet ook verantwoordelijkheid


Het concept van "verantwoordelijkheid" is misschien wel de sleutel tot het bedrijf. De eerste zin van de missie maakt dit duidelijk: "Vaude gaat zorgvuldig om met mens en milieu." Het merk volgt dit credo consequent. "We begrijpen de verantwoordelijkheid om niet alleen volgens economische aspecten te handelen, maar ook om ecologische en sociale factoren mee te nemen. Alles wat we doen moet zorgvuldig worden overwogen en vanuit verschillende perspectieven worden bekeken", legt Antje von Dewitz uit.


...voor het milieu...


Vaude neemt verantwoordelijkheid voor het milieu door duurzame productie. Al in 1994 richtte het bedrijf een netwerk op om producten te recyclen. Sinds 2001 zijn steeds meer producten gecertificeerd volgens de bluesign® standaard. Dit betekent dat de outdoorartikelen grondstofbesparend, milieuvriendelijk en veilig zijn voor werknemers en consumenten. Vaude blijft deze koers volgen - en heeft de eigen voordeur grondig geveegd: sinds 2012 is de hele productie in Obereisenbach klimaatneutraal. Daar worden in de fabriek waterdicht gelaste fietstassen, rugzakken en tassen vervaardigd. Vaude compenseert onvermijdelijke emissies via de klimaatbeschermingsorganisatie myClimate.

In deze richting valt er nog veel meer op te noemen, de interne certificering Green Shape voor milieuvriendelijke en duurzame productie, de samenwerking met het WWF of de ondertekening van de Duitse Duurzaamheidsindex. “Wij willen”, zegt Antje von Dewitz, “onze bijdrage leveren aan een wereld die het waard is om in te leven, zodat mensen ook morgen nog van de natuur kunnen genieten. Dat is wat ons drijft. Om dit te bereiken doen we er als bedrijf alles aan om in het gebied van milieubescherming en maatschappelijke verantwoordelijkheid is mogelijk."

Voor deze inzet werd het bedrijf op 27 november 2015 bij de uitreiking van de gerenommeerde Duitse Sustainability Award beloond met de hoogste onderscheiding als "Duitslands meest duurzame merk". Sinds het seizoen lente/zomer 2018 draagt ​​de hele kledingcollectie het label Green Shape. Alle kledingstoffen zijn ook 100 procent PFC-vrij, d.w.z. ze zijn vervaardigd zonder schadelijke fluorkoolstofverbindingen. Daarnaast heeft Vaude in 2018 de upcycling workshop opgericht. Hier wordt het overtollige materiaal op de klimaatneutrale locatie in Tettnang verzameld en verwerkt tot shopper bags. Het bedrijf heeft nu twee vluchtelingen uit Syrië in dienst voor het project, wat niet alleen laat zien hoe waardevolle hulpbronnen worden bespaard, maar ook hoe integratie werkt.


...en voor de mensen


Vaude neemt ook de verantwoordelijkheid voor de mensen, de medewerkers van het bedrijf (denk aan het buitenzwembad). Niet alleen de verenigbaarheid van werk en gezin is belangrijk binnen het bedrijf, maar ook het garanderen van eerlijke arbeidsvoorwaarden. Vaude produceert in Tettnang en Bim Son in Vietnam - en laat deze productie controleren door de Fair Wear Foundation (FWF) door middel van controles en interviews met medewerkers.

Het bedrijf is een pionier in het implementeren van deze eerlijke voorwaarden en kreeg in 2015 de status van leider, de hoogst mogelijke categorie van de non-profitorganisatie FWF. In hetzelfde jaar was Vaude het eerste bedrijf in de outdoor-industrie dat een gecontroleerde balans voor het algemeen belang publiceerde, die naast economische factoren ook ecologische en sociale factoren in het bijzonder evalueerde, waardoor het een pioniersbedrijf is in de gemeenschappelijke goede economie (GWÖ).


Verantwoorde outdoor producten


Dit maakt ook duidelijk waar je als klant achter staat wanneer je kiest voor een Vaude product: je staat achter een bepaalde houding, de zorgvuldige omgang met mens en milieu. De inspanningen van de onderneming worden transparant gedocumenteerd, bijvoorbeeld in het grote duurzaamheidsverslag.

Tegelijkertijd vragen deze doelen altijd om een ​​balans. Want "duurzaam handelen gaat gepaard met meer inspanning en ook meer kosten", verduidelijkt Antje von Dewitz. Maar als bedrijf laat je het je wat kosten, ook als het de winst aantast. "We gaan consequent onze weg, ook al is het soms ongemakkelijk." Volgens Antje von Dewitz gebruikt Vaude "geen PVC-materiaal in het tassengebied en stapt over op milieuvriendelijkere, waterdichte alternatieven - ondanks de meerkosten van 30 procent. Het is ook belangrijk voor ons om transparant te zijn over de inzet achter We zetten ons in om het bewustzijn van onze klanten te vergroten, hetzij door middel van dealertraining, ons duurzaamheidsrapport of door gezamenlijke initiatieven van fabrikanten."


Het hele outdoor assortiment


Ondertussen heeft Vaude niets te maken met rugzakproductie in een oude hopschuur. Het bedrijf biedt het hele assortiment buitenuitrusting aan. Rugzakken, tassen en fietstassen behoren nog steeds tot de kerncompetentie. Maar ook tenten, slaapzakken en outdoorkleding (van regenjassen en regenbroeken tot functionele onderkleding) worden gemaakt. Terwijl de schoudertassen ideale metgezellen zijn voor zowel de stad als voor vakanties, zijn de tenten of jassen ook bestand tegen extreem gebruik.

Dankzij de innovatieve service iRentit van Vaude hebben outdoor-enthousiastelingen nu zelfs de mogelijkheid om al deze producten eenvoudig te huren en na gebruik eenvoudig weer in te leveren, in lijn met de "deeleconomie" en een duurzaam bedrijfsmodel om hulpbronnen te sparen.


Hoe gaat het verder bij Vaude?


Laten we de balans opmaken: de hele collectie is gemaakt zonder schadelijke fluorkoolwaterstoffen. Recycling van materiaal in ongeveer 30% van de VAUDE-producten. Kleding gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals hennep, linnen of biologisch katoen, maar ook nieuwe, innovatieve materialen zoals een membraan met gerecycled koffiedik of biobased nylon (te gebruiken vanaf de zomercollectie 2021). Je zou kunnen denken dat VAUDE zijn huiswerk op het gebied van duurzaamheid heeft gedaan. Maar de drukke Opper-Zwaben blijven zichzelf ambitieuze doelen stellen om aan de top van hun klasse te blijven.

Het bedrijf blijft zijn koers trouw. VAUDE zet zich in voor het verder verhogen van de sociale en ecologische normen in de hele wereldwijde toeleveringsketen. VAUDE breidt ook zijn klimaatstrategie uit. Eind 2019 formuleerde VAUDE ambitieuze doelen om alle producten wereldwijd klimaatneutraal te produceren. Met de zogenaamde Science Based Targets (SBT) wil VAUDE haar bijdrage leveren aan het beperken van de opwarming van de aarde tot maximaal 1,5 graad in overeenstemming met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. VAUDE heeft zichzelf al de eerste concrete subdoelen gesteld. Tegen 2024 moet minimaal 90% van alle VAUDE-producten een biobased of gerecycled materiaalgehalte van meer dan 50% hebben. Op deze manier volgt VAUDE het principe van de circulaire economie: door gebruik te maken van hernieuwbare grondstoffen of door materialen te recyclen, worden fossiele hulpbronnen behouden en wordt de CO2-uitstoot bij de productie van materialen aanzienlijk verminderd.


Vaude bij Bergzeit


Hier vind je alle producten van Vaude.