1
100% vegan produced

Producten met het kenmerk “100% veganisch”, zijn volledig vrij van gebruik van dierlijke stoffen of bestandsdelen met dierlijke oorsprong (zoals leer of dons).

Shop: Alle vegan products
B
bluesign®

Het bluesign-certificaat garandeert milieuvriendelijke productie van kleding. Criteria zijn o.a. efficient energieverbruik, weinig vervuiling en schadelijke stoffen.

Shop: Alle bluesign certificatie outdoor producten
BPA vrije outdoor producten

Dit product is vrij van Bisphenol A (BPA) Dat betekent dat bij het bewaren, geen ontharder in de levensmiddelen en dranken achterblijven.

Shop: Alle BPA vrij outdoor producten
D
Diervriendelijk geproduceerd dons

Diervriendelijk geproduceerd dons betekent dat de dons winning door ecologische en onafhankelijke zegels naar heldere criteria worden getest en gedocumenteerd.

Shop: Alle outdoorartikelen met diervriendelijk geproduceerd dons
Mountain Equipment Down Codex

Mountain Equipment gebruikt enkel hoogwaardig dons dat diervriendelijk geproduceerd is. De afkomst van het dons is transparant en navolgbaar.

Shop: Alle down codex outdoor producten
F
Fair Wear

De Fair Wear Foundation test als onafhankelijke organisatie arbeidsvoorwaarden en loon bij de fabricage van kleding. Dat zorgt voor eerlijke kleding.

Shop: Alle fairwear certificatie outdoor producten
Fairtrade certification

Fairtrade certified living and working conditions and remuneration in the production of food in developing countries.

Shop: All Fairtrade certified outdoor products
G
Naturtextil-GOTS Cerfifcate

Naturtextil IVN GOTS guarantees a minimum standard for organic textiles: 70% must come from natural fibers from organic farming or livestock.

Shop: All Naturtextil-GOTS certified outdoor products
Green Shape

De Green Shape benaming van Vaude garandeert milieuvriendelijke en duurzame producten. Buiten dat garandeert Vaude met dit label sociale arbeidsvoorwaarden.

Shop: Alle Green-Shape certified outdoor producten
M
my climate

Het Myclimate label berekent de CO2-balans. Op deze basis werden compensaties berekend, om het productieproces klimaatneutraal te laten verlopen.

Shop: Alle my climate certified outdoor producten
O
Organic Cotton

Organic Cotton wordt zonder het gebruik van chemicaliën zoals kunstmatige mest of pesticide gefabriceerd. Dat vermindert de vervuiling van het milieu.

Shop: Alle organic cotton outdoor producten
P
pfc vrij

PFC's worden onder andere voor impregneringen gebruikt. Ze hopen zich op in water, in de bodem en organismen en zijnschadelijk voor mens en milieu.

Shop: Alle PFC vrij outdoor producten
pvc vrij

PVC bevat als elastisch materiaal de zachtmaker ftalaat. Ftalaat wordt gezien als giftig en schadelijk voor de gezondheid.

Shop: Alle PVC vrij outdoor producten
R
RDS certificaat

De Responsible Down Standard garandeert dat de oorsprong van dons van gecertificeerde bedrijven komt, met ethisch verantwoorde veehouding.

Shop: rds certificatie Outdoor-Artikelen
Recycling

Recyclede producten worden van hergebruikte materialen gemaakt. Dat houdt de aarde schoon. Veel fabrikante gebruiken daar voor een eigen label en benamingen.

Shop: alle outdoorproducten met een aandeel recyclemateriaal
Repreve

Repreve is een hoogwaardige polyestervezel, die van recylcede PET-flessen worden geproduceerd. De afkomst van het materiaal is gecertificeerd.

Shop: Alle outdoor producten with Repreve fibre